به گزارش ایرنا محبزهی در سال ۱۳۲۷ در شهر خاش به دنیا آمد، از ۱۰ سالگی نواختن قیچک را نزد دُرمحمد داودی فرا گرفت و در ۲۰ سالگی با مهارت ساختن ساز قیچک وارد حرفه ساختن ساز ویژه موسیقی بلوچی شد.
این هنرمند با تجربه در ساختن سه تار بلوچی، رباب هجده تار و تنبورک توانایی بالایی دارد و هم اینک از با تجربه و ماهرترین سازندگان سازهای بلوچی است.
محب زهی کارگاهی برای ساخت و تولید سازهای بلوچی ندارد و در حیاط خانه شخصی خود مشغول به کار و فعالیت بوده و علاوه بر آموزش ساخت سازهای بومی و نوازندگی و خوانندگی به فرزندانش توانسته شاگردان پرشماری را در خاش و شهرهای دیگر سیستان و بلوچستان تربیت کند.
فرزندان او نیز در ساختن هر نوع ساز تخصص و مهارت داشته و ادامه دهنده راه پدرشان بوده و در ساختن سازهای بومی و نوازندگی و خوانندگی بلوچی استادی ماهر هستند.
وی در ساخت ساز از هیچ گونه وسیله الکترونیکی استفاده نمی کند و از ابزار سنتی مخصوص این کار برای ساختن ساز بهره می برد و هم اینک خواهان حمایت مسوولان وزارت خانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای ایجاد کارگاه آموزشی و اختصاص تجهیزات و ابزارهای ساخت سازهای بومی است.
محمدنور محبزهی سرپرست گروه موسیقی تفتان خاش بوده و به همراه این گروه در سال ۱۳۶۸ لوح سپاس جشنواره موسیقی فجر را دریافت و در سال ۱۳۹۸ به خاطر ساخت ساز و جدیت در نوازندگی و خوانندگی نشان درجه یک هنری را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده و هم اینک نیز در شهر خاش به ساختن ساز و فعالیت موسیقایی مشغول بوده و باری دیگر در انتظار دریافت نشان درجه یک ساخت سازهای محلی، نوازندگی و خوانندگی موسیقی بلوچی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خاش گفت: در این شهرستان هنرمندان در قالب انجمن های موسیقی محلی و پاپ و هنرهای تجسمی، قرآن و نمایش فعالیت دارند.
محمدانور ایمانیفر اظهار داشت: انجمن های موسیقی محلی سرحد و تفتان در شهرستان خاش به سرپرستی استادان بنام منطقه بهرام سوری زهی و محمدنور محب زهی فعال بوده و در مناسبت های مختلف به اجرای برنامه می پردازند.
وی ادامه داد: تاکنون چهره های شاخص هنری در عرصه موسیقی سنتی بلوچی مفتخر به دریافت نشان برتر هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده اند که یکی از آنها استاد محمدنور محب زهی است.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خاش گفت: استاد محب زهی در ساخت سازهای محلی و نوازندگی و آواز دارای توانمندی بوده و در نیمه دوم اسفندماه نشان برتر هنری خود را طی مراسمی از دست وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی دریافت می کند.
به گزارش ایرنا شهرستان مرزی خاش در ۱۸۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است.
زاهدان - ایرنا - هنرمند پرتوان و با تجربه موسیقی با کوک ساز و آواز بلوچی و آموزش این هنر به احیای سنت های بومی و قدیمی و اصیل ایرانی می اندیشد.